Router Zcomax WA-2204A-TX - nastavení VYŘEŠENO

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Router Zcomax WA-2204A-TX - nastavení  VYŘEŠENO

Odeslatod NuM3Ro » 30 Čer 2011 16:30

Zdravím, předem říkám že jsem co se týče tohoto laik. Potřeboval bych se dostat do nastavení zmíněného routeru, ale nevím jak. V návodu jsem zjistil že rozhrávací IP adresa je 192.168.1.254, ale bohužel nefunguje. Jediná která reaguje je 192.168.1.1, ale tam je pouze log od poskytovatele netu. Jsem na něj připojen přes Wi-Fi. Díky.
NuM3Ro
Level 3
Level 3
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 490
Pohlaví: Muž

google adsense
Google
 

Re: Router Zcomax WA-2204A-TX - nastavení

Odeslatod Žbeky » 30 Čer 2011 19:24

Asi je nastavený jako bridge a potrom by měl jinou IP. Zkus IP výchozí brány (pokud není bridge)
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Uživatelský avatar
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 21056
Obrázky: 42
Bydliště: Vsetín - Pardubice
Pohlaví: Muž

Re: Router Zcomax WA-2204A-TX - nastavení

Odeslatod NuM3Ro » 30 Čer 2011 22:35

Z cmd mi píše, že výchozí brána je ta 192.168.1.1 a na logu 10.14.1.97 - nefunguje. Zkoušel jsem to ještě i na PC přes kabel v portu 1 a výsledek stejnej. Jinak nevím jestli to hraje roli, ale IP je statická, všelijaký nastavení je automatický a router byl kupovanej přímo od poskytovatele netu, takže je možný že ten to nastavení změnil k obrazu svému.
E: Jinak je to tedy bridge, tady je ještě screen:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory..
NuM3Ro
Level 3
Level 3
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 490
Pohlaví: Muž

Re: Router Zcomax WA-2204A-TX - nastavení

Odeslatod Žbeky » 01 Črc 2011 15:20

Tak to udělej tak, že jej odpoj od přívodního netu, odpoj ho od elektřiny, na PC si nastav IP 192.168.1.1 s maskou 255.255.255.0, zapoj elektriku a teprv potom dej do prohlížeče 192.168.1.254
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Uživatelský avatar
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 21056
Obrázky: 42
Bydliště: Vsetín - Pardubice
Pohlaví: Muž

Re: Router Zcomax WA-2204A-TX - nastavení

Odeslatod NuM3Ro » 01 Črc 2011 17:19

Tak uz od pulnoci resim jiny problem a v to co jsem ocekaval se bohuzel i stalo. Router jsem resetoval, tim to nastaveni na ty zakladni IP ihned zaclo fungovat, ale taky diky tomu mi od ty doby net nejde. Je naka moznost si ho rozbehnout sam doma nebo to musi udelat technik poskytovatele? Pokud muzu sam doma tak jediny adresy od poskytovatele co mam jsou na tom screenu. Staci to nebo je to malo? Kdyztak prosim o presny popis co a jak, diky.
NuM3Ro
Level 3
Level 3
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 490
Pohlaví: Muž

Re: Router Zcomax WA-2204A-TX - nastavení

Odeslatod Žbeky » 01 Črc 2011 20:13

:roll: Proč jsi to resetoval? Vždyť to k ničemu jinému vést nemohlo

Budeš muset přepnout režim z NATu na bridge, v LAN vypnout DHCP server a dát tam jen klienta. To je hlavní
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Uživatelský avatar
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 21056
Obrázky: 42
Bydliště: Vsetín - Pardubice
Pohlaví: Muž

Re: Router Zcomax WA-2204A-TX - nastavení

Odeslatod NuM3Ro » 01 Črc 2011 21:16

OK, rezim mam bridge a u DHCP mam na vyber klienta, server a discable, tak mam vybrat co? Discable? Kdyz vyberu klienta tak mi to v oznamovaci liste hodi vykricnik a do nastaveni se nedostanu. Jinak co dal?
NuM3Ro
Level 3
Level 3
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 490
Pohlaví: Muž

Re: Router Zcomax WA-2204A-TX - nastavení

Odeslatod Žbeky » 01 Črc 2011 22:52

"v LAN vypnout DHCP server a dát tam jen klienta" Píšu klienta, tak ne disable... Net potom jede?

Zkus se potom do nastavení dostat přes 10.14.1.106
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Uživatelský avatar
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 21056
Obrázky: 42
Bydliště: Vsetín - Pardubice
Pohlaví: Muž

Re: Router Zcomax WA-2204A-TX - nastavení

Odeslatod NuM3Ro » 01 Črc 2011 23:48

Jakmile nastavim klienta nejede vubec nic a hlasi mi to porad chybu s neplatnym IP protokolem, kdezto u serveru nebo discablu se dostanu alespon do toho nastaveni a napise mi to i nazev site, takhle tu mam jinak porad jen Neznama sit. Prijde mi ze ten router vubec ted neprijima data od poskytovatele, navic jsem se i na jeho strankach docetl ze ten router prodavaji s vlastne upravenym FW od SDK Realteku. Vidim to tak ze ho k nemu budu muset odvest na sestelovani a nebo se zeptat jestli by to do predchoziho funkcniho stavu neslo nahodit vzduchem.
NuM3Ro
Level 3
Level 3
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 490
Pohlaví: Muž

Re: Router Zcomax WA-2204A-TX - nastavení

Odeslatod Žbeky » 02 Črc 2011 06:51

Nahodit vzduchem? Co tím máš na mysli?
V bridgi nesmíš mít zaplý DHCP server. A i v klientovi se jde dostat do nastavení
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Uživatelský avatar
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 21056
Obrázky: 42
Bydliště: Vsetín - Pardubice
Pohlaví: Muž

Re: Router Zcomax WA-2204A-TX - nastavení

Odeslatod NuM3Ro » 02 Črc 2011 11:27

Ze kabel od netu bych mel pichlej v routeru a poskytovatel ho tak na dalku nastavil, je to mozny? Kdyz teda budu mit Bridge a DHCP na klienta tak se pak do nastaveni dostanu jak? Musim mit predem nekde vyplnenou nejakou IP, branu, masku...?
NuM3Ro
Level 3
Level 3
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 490
Pohlaví: Muž

Re: Router Zcomax WA-2204A-TX - nastavení

Odeslatod Pic » 02 Črc 2011 11:55

Poskytovatel připojení by měl ve smlouvě či její příloze uvést nastavení pro připojení na jeho bránu. Jinak by měl tyto údaje oznámit i na telefonický dotaz. Pokud ne, měl by bezplatně u Tebe nastavení upravit.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Uživatelský avatar
Pic
Moderátor
Elite Level 12
Elite Level 12
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 16949
Bydliště: Východní Čechy
Pohlaví: Muž

Další

Zpět na Sítě - hardware

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 anonymních uživatelů