prepojenie wifi routerov

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

prepojenie wifi routerov

Odeslatod SamuelM4 » 08 Úno 2009 18:24

Ahoj.
mam taky problem, v dome mam 3 wifi routre a uvazoval som ci sa daju premostit tak aby znych bola iba jedna siet, z jednym SSID, teraz to mam spravene tak ze su 3 routre tak aj 3 SSID, cize moja otazka znie ci da daju premostit 3 routre tak aby bola iba jedna SSID, a ked ano tak ako sa to robi? za odpoved vopred dakujem.
SamuelM4
nováček
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 6
Bydliště: SLovensko-Západné
Pohlaví: Muž

google adsense
Google
 

Re: prepojenie wifi routerov

Odeslatod Brumteles68 » 09 Úno 2009 19:06

Dá sa to tak spraviť ako by si chcel, najjednoduchšie to je ak to spravíš s rutrami rovnakej značky. Napíš čo sú to za routre.
K8N Neo4 Platinum, AMD Athlon64 3000+,RAM 2x256MB+2x1024MB, WDC WD1600JS 160GB, GeForce 6200 TurboCache, Tv WinFast PVR, WiFi Asus 802.11b/g+ruter WL-520GC,Win. XP pro. CZ
Uživatelský avatar
Brumteles68
Level 2.5
Level 2.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 385
Bydliště: Vranov nad Topľou SR
Pohlaví: Muž

Re: prepojenie wifi routerov

Odeslatod SamuelM4 » 10 Úno 2009 09:31

no bohu zial nie su rovnake, a su to :
Asus WL500W firmware: 1.9.8.5
MSI RG54G2 firmware: R1.0.8.0 ETS[Oct 13 2005
Edimax ADSL router AR7084GB (cize vrchol siete) firmware 2.9.8.1(RUE0.C2A)3.7.6.1
vsetky 3 su prepojene kablom, u toho edimaxu som si neni isty ci to pojde lebo ked som sa na to pozeral, tak, tam nebola moznost nastavovat rezimi WDS, AP only, a podobne
SamuelM4
nováček
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 6
Bydliště: SLovensko-Západné
Pohlaví: Muž

Re: prepojenie wifi routerov

Odeslatod preclik » 10 Úno 2009 10:47

Uživatelský avatar
preclik
Level 2
Level 2
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 238
Bydliště: Šumperk\Rapotín
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: prepojenie wifi routerov

Odeslatod Brumteles68 » 10 Úno 2009 11:02

Predpokladám že ten edimax ti zabezpečuje pripojenie na internet. Asus sa dá nastaviť aby komunikoval s inými prístupovými bodmi. Posielam ti link z ktorého si môžeš stiahnuť podrobný návod na nastavenie toho rutra. Podľa toho návodu si to nastav, je to od strany 30...Ak budeš mať dobré pokrytie signálom tak potom ten tretí ruter ani nepripájaj, poprípade ak ho budeš potrebovať tak v jeho nastaveniach nájdi ten správny režim a skús ho nastaviť tak ako ten Asus. Tu je ten linkhttp://www.joyce.cz/f/joyce/p/downl ... cz_101.pdf
Dúfam že pomôže. :smile:
Zistl som že ten link nefung...nájdeš to na http://www.joyce.cz/c/pruvodce/prirucky.htm
tam si nájdi svoj typ rutra a stiahni si naň príručku.
K8N Neo4 Platinum, AMD Athlon64 3000+,RAM 2x256MB+2x1024MB, WDC WD1600JS 160GB, GeForce 6200 TurboCache, Tv WinFast PVR, WiFi Asus 802.11b/g+ruter WL-520GC,Win. XP pro. CZ
Uživatelský avatar
Brumteles68
Level 2.5
Level 2.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 385
Bydliště: Vranov nad Topľou SR
Pohlaví: Muž

Re: prepojenie wifi routerov

Odeslatod SamuelM4 » 10 Úno 2009 13:47

z prirucky, som to pochopil, len nieako som nepochopil, ze co potom z SSID nazvon ma byt tiez rovnake, ako na druhom routre?
SamuelM4
nováček
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 6
Bydliště: SLovensko-Západné
Pohlaví: Muž

Re: prepojenie wifi routerov

Odeslatod Brumteles68 » 10 Úno 2009 14:05

To SSID bude názov siete na ktorú sa budeš chcieť pripojiť čiže to bude tá ktorú máš v tom routri ktorý má pripojenie do internetu.
K8N Neo4 Platinum, AMD Athlon64 3000+,RAM 2x256MB+2x1024MB, WDC WD1600JS 160GB, GeForce 6200 TurboCache, Tv WinFast PVR, WiFi Asus 802.11b/g+ruter WL-520GC,Win. XP pro. CZ
Uživatelský avatar
Brumteles68
Level 2.5
Level 2.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 385
Bydliště: Vranov nad Topľou SR
Pohlaví: Muž

Re: prepojenie wifi routerov

Odeslatod SamuelM4 » 10 Úno 2009 14:11

ale ked na asusi nastavim hibrid alebo ap only mod aj tak, mozem vyplnit kolonku z SSID, tak tam napisat nic alebo ?
SamuelM4
nováček
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 6
Bydliště: SLovensko-Západné
Pohlaví: Muž

Re: prepojenie wifi routerov

Odeslatod Brumteles68 » 10 Úno 2009 14:38

Konkretne ti už neporadím lebo s tým nemám skúsenosti. Musiš si to skúšať zatiaľ sám poprípade počkaj na radu niekoho viac zbehlého. Ja by som to skúsil takto: Edimax by som nastavil aby zabezpečoval pripojenie na internet po kábli aj wifi, a vytvoril by som ním sieť XY. Na Asus by som nastavil WDS Only, rovnaký kanál ako na edimaxe a pridal by som tam MAC adresu edimaxu. Položku Connect to APs... by som zvolil yes. Ak by sa mi potom objavilo políčko pre vloženie SSID tak by som tam vložil názov tej siete ktoru som vytvoril Edimaxom. Skúšaj ,uvidíš. :D
K8N Neo4 Platinum, AMD Athlon64 3000+,RAM 2x256MB+2x1024MB, WDC WD1600JS 160GB, GeForce 6200 TurboCache, Tv WinFast PVR, WiFi Asus 802.11b/g+ruter WL-520GC,Win. XP pro. CZ
Uživatelský avatar
Brumteles68
Level 2.5
Level 2.5
 
Věrnost fóru:
Věrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóruVěrnost fóru
 
Příspěvky: 385
Bydliště: Vranov nad Topľou SR
Pohlaví: Muž


Zpět na Sítě - hardware

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 anonymní uživatel