Zdravím a zkusím to tady ještě jednou,
mám dilema jestli vybrat Asus RT-BE82U TP-LINK Archer BE550.
Jde mi o to aby mi router stabilně sloužil, pořád čtu recenze dokola o tom jak se Asus restartuje několikrát za den a Tp lik problémy s rychlosti atd.
Který z těch dvou by jste mi doporučily pro větší stabilitu a dlouhověkost.
Všem děkuji za odpověď.
Jaký wifi router ASUS nebo TP-LINK
Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
-
pcmaker
- Level 4

Re: Jaký wifi router ASUS nebo TP-LINK
Před 5 lety jsem koupil ségře na Vánoce Archer AX50. Trochu jsem se obával toho Intel čipsetu, ale po instalaci jede celou dobu bez problémů. Dokonce se může připojovat i neteř se svým ipone. Ten spolehlivě shazoval Tendu, který měli dříve.
-
aloe
- Level 1

Momentálně jedu na Tp-link Archer C7 už nějaký rok. Jenže podle recenzí se jednou přiklonil k jednomu něco si přečtu a zase k druhýmu a prostě pořád dokola. Ono mi jde o kvalitu spíš aby mi neodešel po půl roce.
-
šulda
- Level 4.5

Já taky neporadím, jen můžu přidat zkušenost Asus vs TP-link. Archer C6 3 roky hlavní router, 2 roky jako AP a teď ho má čtvrtým rokem kamarád a vždy OK. ASUS RT-AC65P 3,5 roku hlavní router, AP doteď 2 roky, taky vždy OK. ASUS RT-AX5400 2 roky hlavní router a i tady vždy OK. Nikdy sem nezaznamenal co popisuješ z recenzí.
Člověk se pořád učí.
-
buchtik
- Level 1.5

Ten, který má spolehlivou podporu a aktualizace - Turris Omnia - dosud jsou aktualizace na 9-10 let staré železo ?
-
aloe
- Level 1

Tak jsem provedl volbu ale pořád nevím nevím , možná jsem šáhl vedle, ale prý musím nahrát hned nový firmware, až přijde domů a prý je to už odladěný . No objednal jsem ASUS RT-BE92U, to je poprvé co jsem pořídil s vědomím 50% na 50%. Max dam 8 piv a pak uvidím.
-
RIKI22
- Master Level 8.5

Neverím tomu že : Asus restartuje několikrát za den.Schválne tam nechaj firmware,aký tam je a presveč sa o tom ,či je to tak.
Ináč máš možnosť nahrať tam firmware od Asuswrt-Merlin.Ja osobne som prestal používať TP-Link a používam iba Asus.
Ináč máš možnosť nahrať tam firmware od Asuswrt-Merlin.Ja osobne som prestal používať TP-Link a používam iba Asus.
-
aloe
- Level 1

Hodně jsem čerpal z YouTube. Jen vyčtené z recenzí.
-
Melvidor
- Level 1.5

Měl jsem TPlink, pravidelně jsem ho musel restartovat (vyškubnout napájení, aby se probral). Zasekl se a nešla wifi, lan. Cca 2x měsíčně zásek. Podle mě HW poddimenzovaný. Dostal jsem ho zadarmo, takže dle přísloví "Darovanému koni..." a já byl tehdy student. Do svého bytu jsem si koupil Asus RT58U, 8 let běžel v pohodě. Loni se začal zasekávat, neobnovovala se IP od ISP. Pomohlo jen vyškubnutí. Koupil jsem jiný a tenhle zapojil jako AP a funguje dál.
Jen nejsou aktualizace od výrobce.
Jen nejsou aktualizace od výrobce.
-
aloe
- Level 1

Upřímně si myslí, že to bude kus od kusu asi nebude záležet jestli Asus nebo Tp link. Jestli to nebude o tom čím víc fíčovin tím víc se to .....
Trochu se bojím, aby se to nehádalo jako ty 3 pásma atd . Zkušenost ukáže ne. Ale dík moc za reakce.
Trochu se bojím, aby se to nehádalo jako ty 3 pásma atd . Zkušenost ukáže ne. Ale dík moc za reakce.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7 Odpovědi
- 27870 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mrazivec
-
- 21 Odpovědi