Přičemž nejvíce jsem nakloněný asi pro Volba 2 - Ryzen 5 1600X + GTX 1080, jelikož si myslím, že výkonnější grafický karta bude lepší a ta sestava i vychází nejlevněji. U ostatních už je velice napjatý rozpočet.
Tak co myslíte?
Doopravdy mockrát děkuju za vaší pomoc a trpělivost.
Když nevíš jak dál, přichází na řadu prostudovat manuál! HJT návod
Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.
Ty sestavy ale nejsou komponentně konzistentní. Někde máš SSD HyperX, jinde EVO. Někde máš mechaniku jinde ne a někde osazuješ Freezer 33 a jinde Noctuu. To jsou podle mě docela značné rozdíly, které však nedávají moc smysl. Ryzen 1600x bych nekupoval, když šestijádro, tak jedině 1600, protože když se oba procesory přetaktují, tak jsou defacto to samé, pokud to neženeš nad 4GHz.
Klidně to rozveď, rád se o tom pobavím, co by bylo nejvhodnější. Předpokládám, že hlavní výtka bude ohledně 1600x a ne 1600 + přetaktování?
Vím, že nejsou kompatibilní, ale ty disky se dají vždycky pozměnit, to je už to nejmenší.
Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.
Desku jsem vzal MSI X370 GAMING PRO - AMD X370, která se mi líbí osobně víc. Akorát tam nevidím v support listu tyhle konkrétní RAMky. Nejblíže co tam jsou jsou CMK16GX4M2B3200C16R ale tam je R na konci na rozdíl od tich co jsou v seznamu. A pak tam mají stejný typ, ale velikostně 32GB. Každopádně to by asi nemělo vadit že?
Děkuju
Naposledy upravil(a) jerabina dne 01 kvě 2017 19:15, celkem upraveno 1 x.
Paráda, to rád slyším. O tich Corsairech jsem se radši chtěl ujistit, neuvědomil jsem si, že písmeno na konci značí barvu.
Takže takhle asi budu v nejbližší době objednávat. Ještě se ale zeptám, co mám připsat jako poznámku ke složení počítače? Ať dají ty 4 Arcticy do case a propojí na jeden pin? Je potřeba ještě něco dalšího? Předpokládám, že třeba mechaniku mi nainstalují automaticky?
Díky!
Jop, ať ti dají dva dopředu na přísun vzduchu, jeden dozadu a jeden nahoru na výfuk. Všechny je připojit přes Arctic PST Cable na jeden konektor na desce (SYS_FAN). Původní ventilátory od Fractalu vyhodit pryč ze skříně. Nic dalšího snad nebude potřeba, mechaniku ti tam hodí automaticky. Widle si nainstaluješ sám doma, ne?
EDIT: Ještě takovej menší detail. Teď jsem si všiml, že deska má jednu z těch horších zvukovek a síťovek. Až MSI X370 GAMING PRO CARBON má ALC1220 a Intel I211AT LAN. Vím, je to dalších pět stovek navíc, ale zvaž ještě výměnu když už jsme to vybírali kvůli tomu. Špatně jsem se podíval, byla to moje chyba. Google mi tam hodil link jen na GAMING PRO CARBON.
Fractal Design Define R6 TG (6x Noctua A14 ULN) - Intel Core i9-9900K @ 4,9GHz (Noctua D15S) - ASUS Z370 MAXIMUS X APEX - 16GB G.Skill Trident Z DDR4 4000Mhz - MSI GTX 1080 Ti Lightning Z 11GB (ACEX IV + 3x Noctua A9 PWM) - Samsung 960 PRO 512GB + ADATA SX8200 PRO 2TB + Samsung SpinPoint M9T 2TB - Corsair RM650X - 27" LG 27GL850 @ 144Hz + 24" DELL P2419H
Ještě se zeptám, viděl jsem Arctic Freezer 33 Plus, který není zase o tolik dražší. Myslíš, že by se ho tam vyplatilo dát místo Arctic Freezeru 33? Popřípadě vejde se vůbec?
Ahoj dlouho jsem nevyužil tohle Forum o pomoc :D . chtěl bych herní PC do 70k nemusí to být přesně 70 :D čím méně tím líp. Vybral jsem si tyhle komponenty. Air cooler hlavně kvůli menší náročnosti k údržbě. Nemám v plánu cokoliv Taktovat v PC.
Je...
Poslední příspěvek
Jo ten disk by mohl být klidně Kingston KC3000 :D rozdíl tam není tak velký a ušetřím 1000 na dvou :). Dobrý tip. U té grafické karty myslím že ty ceny RTX 5000 řady bude zase ze začátku přestřel a budou nedostupné tak nevím jestli má smysl čekat....
Zdravím,
Vybírám noťas na Alze protože tam mám slevy. Chtěl bych něco na hraní, ale i práci. Hry jako Red dead redemptiom 2, kdc2 atd. Jedná se o programy jako sketchup nebo autocad. Zároveň chci aby to mělo kvalitní displej.
Zatím se mi líbí...
Poslední příspěvek
Ideálně AMD procesor, grafika RTX 5000 a rozlišení FullHD (kombinovat QHD s mainstreamovými 8GB grafikami pokládám za zcela nevhodné, bohužel je to na trhu dost častá konfigurace). K tomu solidnější konstrukce - což ten Legion splňuje (ale bohužel...
přicházím s prosbou o radu se sestavením nového herního PC. Rozpočet byl stanoven na 65 tisíc a požadavky jsou jednoduché. Aby to vydrželo zhruba 5 let bez starostí.
Vleze se do takové sestavy RTX 5080? Jaký je nejvhodnější procesor? Ramek...
Poslední příspěvek
Ta Super edice ještě nebyla oznámená, může to vyjít až na přelomu roku. Ale pokud se má do grafiky strčit třicet tisíc, tak bych počkal.
Ahojte, chcem sa spýtať na názor na grafiku z bazaru za cenu cca 2000 - 3000 Kč, čo som sa koukal tak asi nejaká RTX1660 Super nebo Ti. Sú tie karty OK? Alebo by ste nedoporučili / doporučili neco jiné?
Pozdáva sa mi napr táto:
Ďakujem
Poslední příspěvek
Pert, ďakujem za názor. Tak nejak to práve cítim :-) Práve proto sa mi do toho moc nechce ísť, možno není pravdepodobnosť velká ale proste sa mi nechce riskovať že budem kupovať niečo také a vyhodím peniaze do vzduchu, kor objednávať zo zahraničia....