s tim rychlejšim spouštěnim systému možná zkusit mrknout do BIOSu, esli sou tam povolený všechny ty fičury k bleskovýmu startu (netušim jak to tam vypadá, proto to tak divně popisuju )...
No, pokud tam není nic lepšího, tak aspoň takto nebo si to zkusit přetaktovat ručně, abys zjistil potenciál modulů a neokrádal se o výkon. Toto XMP má asi jen lepší časování, ale ne frekvenci. Ručně bys frekvenci mohl zvednout a mít o "procento" lepší výkon:).
S rychlostí bootování má společnýho snad jen nastavení rychlého spouštění ve windows, ale to jsi snad nevypínal, takže v biosu nevím jestli něco najdeš. Musíš, ale hledat spíš v advanced mode.
to je všechno, víc stránek to UEFI nemá? XMP profil na B360 desce? co tam je za možnosti to by mě teda zajímalo, taky mě napadá snad jen jinčí časování...
každopádně k věci, zkus aspoň ten EZ System Tuning dát na nejvyšší výkon...
pokud by tam mělo bejt něco s rychlym spouštěnim, tak asi v záložce Boot... v AI-Tweaker můžeš zkusit změnit Performance Mode...
že máš paměti s takovou frekvencí eště nic neznamená, přetaktovat pude každá, otázka ale jak moc a jak stabilně... B360 desky každopádně pře/taktování pamětí nepodporujou, pravděpodobně tam pude změnit jenom časování...
Ahoj,
po delší době bych potřeboval nový stroj na střih 4k 10bit videa v Davinci a editaci v PS/LR.
Jsem na tom takto:
Možná ještě prohodím disk za tento:
Nepředpokládám, že bych někdy potřeboval 7000 MB čtení/zápis.
Díky za zpětnou vazbu.
Poslední příspěvek
Stará generace by měla jít dolů. Ale je fakt, že radši vzít novou generaci.
Datart má ceny zveřejněné a jsou zatím kolem 40-45k. Ale přijde mi to dost nadstřelený.
Alza má datum vydání 30.1. a dřív tam ceny nebudou. Tak spíš počkat.
Dobrý den,
prosím o váš odborný názor na níže uvedenou sestavu, určenou primárně pro střih 4k videa v SW Pinnacle Studio 26 Ultimate a po čase DaVinci Resolve.
Snažil jsem se na webu výrobců zkontrolovat kompatibilitu základní desky, procesoru a...
Poslední příspěvek
Moc díky za informace a doporučení přejít na AMD, jdu udělat nějakou konfiguraci a poprosím pak zase o posouzení vhodnosti a kompatibility komponent
Dodatečně přidáno po 49 minutách 55 vteřinách:
Ještě se prosím zeptám na jednu věc, o těch...
Ahoj prosím o pomoc, měl jsem pc sestavu invida gtx 1660 super s intel core i 5 10400f 16 gb ram 600w zdroj a zakl. desklu askor b 460, toto hrálo normálně ale pak jsem chtěl více fps tak jsem upgradoval na amd radeon 5700xt koupil jsem ji za par...
Poslední příspěvek
Ten Radeon 5700 XT jsi vzal kde?
To je jedna z nejporuchovejsich karet co existuje, navic je dneska uz 6 let stara, tedy po predpokladane zivotnosti.
Radeon 5700 XT bych nechtel ani zadarmo, ta karta pokud neni uz mrtva, tak ji moc zivota...