Marfy píše:Ten 400W Seasonic musí tu GTX 1050 Ti utáhnout s přehledem. Teoreticky by mu stačilo vyměnit jen grafiku a místo starého FX vzít osmijádrový FX 8350.
Do mrtvé AM3+ platformy bych osobně už nic neinvestoval. FX 8350 by sice mohl odpovídat Ryzen 1200, ale bude u toho neúměrně moc topit. Navíc jak bude chtít upgradovat, nebude na co - na kamna FX 9590? To asi ne... Na AM4 pak může mít až Ryzen 1700 nebo aspoň Zen 2, který to FX 8350 zadupe do země.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Nejdriv ze chces novy PC a ted zase, ze ti asi staci upgrade -> tak si uz konecne vyber/rekni, o co ti vlastne jde!? - budto chces novej PC a pak tu seznam mas jak na dlani - nebo ti nekde nestaci vykon stavajiho, pak napis kde a co by jsi si predstavoval, ze bude cil
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.
Jak rika Michael, do AM3+ nema cenu investovat a jestli chces jeste navic koupit to FXko nove, tak jsi silenec . Jak jsem rikal i ten seasonic by stacil, ale Pox chtel vsechno nove....
No, tak ja si jeste prisadim proti ostatnim, i kdyz maji asi pravdu, ze: - "do AM3+ se nevyplati investovat" - ze s Ryzenem bude mit "upgrade platformy jistej"
Ale ja se vsadim, ze totoznou informaci o tom upgradu mu rikali v dobe, kdy si kupoval tu 970A desku a do ni FX4100! Uplne to vidim: "ber poradnou desku, budes moct udelat upgrade na 8-jadro, nebud blbej, to se vyplati!" Jedina mozna vymluva je "delas upgrade moc pozde!", takze je to vlastne chyba toho tazatele.
Tedy ja vidim dve moznosti, a kecy o budoucim upgradu budu uplne ignorovat: - bud si koupi lepsi CPU do stavajici platformy, treba FX-8370E - oproti FX4100 je to porad slusnej upgrade jak ve frekvenci tak v poctu jader a stoji to "jen par tisic", a pripadne nejakou GPU - nebo si koupi novej komple, kterej ho bude stat od 15ti vejs, aby to stalo trochu za to
Kazdopadne, tohle si musi rozhodnout tazatel a pevne doufam, ze nas o tom aspon informuje.
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.
Samozřejmě jsem myslel bazarový FX 8350 nebo podobný.Kolem 2200,-Kč by se dal sehnat. Tím by ušetřil značnou částku a do rozpočtu by se vlezl i s GTX 1060 6GB. Tuhle kombinace jsem měl a rozhodně to nebyl slabý herní PC.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
tak po dalších 4 letech od poslední akce (zrychlení PC) se vracím zpět a znovu prosím o radu znalé. Nejprve jste mi tu pomohli sestavit PC z dílů, pak jej upgradovat, ale ani to už teď po cca 10 letech nestíhá :) Bude to PC do rodiny,...
Poslední příspěvek
Mohlo by to být tím, že k novému SSD to chce i nový zbytek PC. Dokupovat RAM je asi zbytečné, leda dostat darem vyřazené.
Pokud si neinstaloval nový čistý systém, tak aspoň udělej čistku (snížit zatížení zbytečnostmi) podobně, jak radí v sekci...
Prosím o pomoc s modrými obrazovkami smrti na novém PC - příčiny nejsou vždy stejné - texty/příčiny se liší. Už jsem kvůli tomu i reinstaloval Win11, ale chová se to stále stejně.
Mám novou sestavu, resp.: procesor, desku, ram a ssd. Grafika a zdroj...
Poslední příspěvek
Zdravím, tak po výměně RAM je vše v pořádku. Díky za odhalení problému a doporučení jiných pamětí. :D
Dobrý den,
po cca 10 letech bych rád koupil nové pc, monitor mám MSIG273Q, mám i klávesnici myš, dále mám i OS.
Mám: Intel Core i5-4460 CPU, 3,20GHz
RAM: 8 GB
NVIDIA GeForce GTX 960
MSI B85-G43 (MS-7816)
Vlastním dvě paměti
Lexar SSD NS100 256GB
a...
Poslední příspěvek
Tady jsou ty dva disky a
Vím, že za to chci dát to samé co před 10 lety, ale fakt mi stačí jen nějaký zlepšení .
Zdravím, potřeboval bych poradit s výběrem PC na hraní Převážně Online Her. Rád bych se vlezl pokud možno do 32tisic bez DPH.
Do odkazů překládám svůj výběr, pokud byste měli nejáke výhrady budu rád za názor.
Ahoj, tak je to tady, po 6 letech jsem se rozhodl si pořídit nový PC. Asi ani nemá cenu zmiňovat můj aktuální PC pro případ upgradu, počítám rovnou s novou sestavou.
Ale kdyby náhodou aktuální sestava:
Zdroj: EVGA 650 GQ
Skříň: Sharkoon M25-W...
Poslední příspěvek
No primárně na tom 27 240hz monitoru, k té televizi bych to chtěl využívat příležitostně.
Chtěl jsem si udělat radost k Vánocům tak mám počkat ještě jo? :D