Pracovní notebook do 40 000 Kč

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Odpovědět
Ednarass
nováček

Pracovní notebook do 40 000 Kč

Příspěvek od Ednarass »

Zdravím,

rád bych si nechal poradit s výběrem nového pracovního notebooku (nechci Mac). Limit mám do 40 000 Kč.

Využití je především práce v prohlížeči a práce s Excelem. Často mívám naráz otevřených klidně okolo 20 záložek. Jedná se o e-mail, toggl, youtube, facebook, různé články, ale hlavně třeba po 5 záložkách v Google Analytics, Google Ads a Skliku, kde 3 poslední weby mému současnému ntbk dávají pěkně zabrat při takovém množství otevřených záložek (jedná se o weby, které při práci neustále načítají a vypočítávají veliké množství dat). Ani nemluvě, když do toho otevřu třeba 2 excely s pár stovkami/tisíci řádky.

V ntbk se moc nevyznám, ale předpokládám, že k výše popsanému potřebuji hlavně výkonný procesor, RAM minimálně 16 GB, SSD minimálně 512 GB. Notebook je nyní okolo 70 % času připojen k monitoru, ale postupně roste frekvence, s jakou s ním cestuji, a proto bych rád něco kompaktnějšího (14, nebo max 15 palců), odolného a s dobrou výdrží (minimálně 8 hodin výše uvedené práce, ideálně více) a matný displej.
Před půl rokem jsem také řešil, že bych si rád rozšířil svůj pracovní prostor o další monitor a měl tedy ntbk + 2 monitory. Narazil jsem ale na problém, když mi bylo řečeno, že k něčemu takovému musí být dostatečně výkonný procesor, který jsem neměl, aby oba monitory utáhl. Rád bych tedy aby nový ntbk toto zvládl.

Rozhodně nepotřebuji nic kde budu připlácet za design a nechci ani dotikovou obrazovku.

Vím, že se ptám na pracovní notebook a to je priorita, ale chtěl bych se také zeptat, zda se v této cenové relaci dají najít kousky, které by utáhly nový WoW: Shadowlands. Sice jsem WoW kvůli práci tak půl roku nezapnul, ale potěšilo by mě, kdybych věděl, že mám v budoucno možnost aspoň na chvíli zapnout nový datadisk. Nejde mi o hraní na vysoké rozlišení, hlavní je, když to zvládne plynulé fps na podprůměrné rozlišení. Nic náročnějšího na tom spouštět nebudu.

Minimum system requirements:
CPU: Intel Core i5-3450 or AMD FX 8300
GPU: Nvidia GeForce GTX 760, AMD Radeon RX 560, or Intel UHD 630 (45W) (DirectX 11 compatible GPU with 2GB VRAM)
RAM: 4GB (8GB if using integrated graphics)
Storage: SSD, 100GB available space

Recommended system requirements:
CPU: Intel Core i7-6700K or AMD Ryzen 7 2700X
GPU: Nvidia GeForce GTX 1080 or AMD Radeon RX Vega 64 (DirectX 12 compatible GPU with 8GB VRAM)
RAM: 8GB
Storage: SSD, 100GB available space

Děkuji za odpovědi
p3v4x
Level 3.5
Level 3.5

Re: Pracovní notebook do 40 000 Kč

Příspěvek od p3v4x »

Za mě tento notebook:

Kód: Vybrat vše

https://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-t490-cerna_3/260511/produkt
Minusy:

Jediná nevýhoda spočívá v tom že si asi na něm nic nezahraješ.

Plusy:

Má odolnou konstrukci, která prošla testy armádního standardu MIL-STD-810G
Grander
Level 4.5
Level 4.5

Příspěvek od Grander »

Souhlas, ten ThinkPad t490 by byla dobrá volba.
Ednarass
nováček

Příspěvek od Ednarass »

Musím přiznat, že jsem si hledal další informace a přikláním se teď k 15,6 palců. Je to z prostého důvodu, že když nemám klávesnici a někde pracuji, tak poměrně hodně dělám s čísly a numerická klávesnice mi šetří spoustu času a nervů.

Zaslaný model Lenovo ThinkPad t490 pro mě byl dobrým odrazovým můstkem, co za parametry mám cca hledat. Snažil jsem se zorientovat v jednotlivých parametrech a vybral jsem za mě 3 kandidáty, kteří prakticky ve všem zmíněný model překonávají. Mám proto dojem, že se tam opravdu hodně platí za tu odolnost/voděodolnost, která na lidi ale moc neplatí, a proto musí teď mít 10 000 Kč slevu. Já osobně tak vysokou odolnost také nepotřebuji...spíš mi šlo o to, aby to nebyl plasťák, který se všude prohýbá.

Možná mě ale vyvedete z omylu, že uvedené ntbk nemají téměř ve všem lepší parametry než Lenovo ThinkPad t490, i když vycházím z několika benchmarků.

1.
- lepší procesor než ThinkPad
- z uvedených nejlepší grafika
- výkonnější RAM než ThinkPad, i když také 16 GB + 1 volný slot na další RAMku (ThinkPad nemá)
- baterie - 6 článků, 97 Wh (uvádím konkrétně, protože jsem hledal na X webech)
https://www.czc.cz/dell-vostro-15-7590- ... 23/produkt

2.
- lepší procesor než ThinkPad (stejný jako u předchozího)
- stejná grafika jako u předchozího
- výkonnější RAM než ThinkPad, i když také 16 GB (bez volného slotu na další)
- jako jediný má 1000 GB SSD
- baterie - 4 články, 69 Wh
https://www.czc.cz/lenovo-yoga-s740-15i ... 82/produkt

3.
- nejlepší procesor z uvedených
- lepší grafika než Lenovo ThinkPad, ale horší, než dva výše uvedené
- nejvýkonnější RAM ze všech, i když také 16 GB + 1 volný slot na další RAMku
- baterie - 4 články, 68 Wh
https://www.alza.cz/dell-latitude-3580? ... #parametry

U 1. a 3. ntbk se mi velmi líbí možnost rozšíření o další paměť RAM. Nebo myslíte, že víc jak 16 GB nevyužiji?

Případně nějaké jiné alternativy?

Díky za názory
dvorakj
Master Level 7
Master Level 7

Příspěvek od dvorakj »

no tak si kup tohle, to ma 16 GB RAM
Lenovo ThinkPad T490 LTE: https://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-t490?dq=5605363
yogu urcite ne
musis take porovnavat konstrukci, pokud se budes divat jen po vykonu, tak samozrejme vse bude vykonnwjsi nez to T. Pak se podivej po nakem Aceru[emoji16]
Ednarass
nováček

Příspěvek od Ednarass »

dvorakj píše:no tak si kup tohle, to ma 16 GB RAM
Lenovo ThinkPad T490 LTE: https://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-t490?dq=5605363
yogu urcite ne
musis take porovnavat konstrukci, pokud se budes divat jen po vykonu, tak samozrejme vse bude vykonnwjsi nez to T. Pak se podivej po nakem Aceru[emoji16]

Všechny uvedené modely (včetně prvního ThinkPad) mají 16 GB RAM.

Acer vždycky byla jedna z mála značek, kterou bych si určitě nekoupil.

Úplně teď nechápu argument s tou konstrukcí. Je tím myšlena jako odolnost? Jde mi samozřejmě především o výkon a spolehlivost. Hlavně se mi líbí ty Delly, taky kvůli tomu, že jsem měl dříve Dell jako firemní ntbk a byl jsem s ním velmi spokojený (za 2 a půl roku s ním nebyl jediný problém a šlapal jako hodinky).

Zrovna o tom Lenovo Yoga přemýšlím asi nejmíň, ale uniká mi, proč tu zmiňujete jiné Lenovo (ThinkPad t490 LTE), které má ve všem horší výkon a je to navíc 14, když bych rád 15,6. Chcete tím říct, že modely Yoga nejsou spolehlivé nebo proč uvádíte méně výkonný ntbk od stejné značky? Jako lajk nemám vaše znalosti a unikají mi souvislosti, protože to na první pohled nedává smysl.

Proč je tedy ten Lenovo ThinkPad t490 LTE lepší volbou, než třeba zmíněné Delly?
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Malý pracovní notebook
    od Tulda27 » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4 Odpovědi
    4154 Zobrazení
    Poslední příspěvek od meda2016
  • Pracovní PC, 45k
    od freelanc » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC