tak jsem si koupil PC podle rady místní komunity, díky
Počítač dneska došel, takže jsem jej spustil... long story short - zjistil jsem, že mnou koupená MB (MSI B450M-A PRO MAX) nemá 4-pin system fan connectors - větráky jsou tedy zapojeny přímo do zdroje a jedou a hlučí... což je na jednu stranu fajn, že se mi nepřeřívá PC, na druhou stranu je dost otravné je pořád poslouchat.
Omlouvám se za překlep - deska, kterou jsem napsal, samozřejmě tyto connectors má, nicméně já mám variantu MSI B450M-A PRO MAX (opraveno v původním příspěvku)
I believe in winners and loosers and in freedom to fail
ten PWM modul fungovat na 4pin ventilátory bude. Otázka je jestli chceš opravdu do case ventilátory s PWM neboli 4 pin a nebude ti bohatě stačit 3 pin neboli DC regulace. Za regulační modul dáš 5 stovek, za to koupíš cca 3ks F14 silent...
ABBC3_SPOILER_SHOW
PC AMD RYZEN R5 3600 @4.4 GHz + SCYTHE Ninja 5 | MSI X570 UNIFY | PATRIOT Viper 4 2x8GB @3200 MHz | MSI GTX 1070 8G Gaming Z | SAMSUNG 850 EVO 500GB a 970 EVO PLUS 1TB | WD Blue 2TB | EVGA Supernova G3 550W | PIONEER BDR-207EBK | BEQUIET Dark Base 900 Pro + 6x BEQUIET Silent Wings 3 Příslušenství MSI OPTIX MAG24C | A4Tech Bloody A8 | Dell KB522 | AudioTechnica ATH-AVC500
Skeleton píše:ten PWM modul fungovat na 4pin ventilátory bude. Otázka je jestli chceš opravdu do case ventilátory s PWM neboli 4 pin a nebude ti bohatě stačit 3 pin neboli DC regulace. Za regulační modul dáš 5 stovek, za to koupíš cca 3ks F14 silent...
Tak regulovat je určitě chci - jednou už tam sedí, tak je nebudu vyhazovat.
To vypadá jako zajímavější a levnější řešení - dá se to na sebe ještě napojovat? Celkem mám 4 větráky, tak kdybych koupil 2 tyhle věcičky a měl z toho dohromady 5 výstupů. A BIOS to pozná jako pět větráků, nebo se budou ovládat jako jeden?
Jo vem to co jsi našel, na všechny 4 větráky a bude ti to ovládat jako jeden, ale to je v pohodě, budeš mít na všech stejnou rychlost.
Z desky by to asi víc než tři neutáhlo a tohle má pomocné napájení
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS GeForce RTX 3070 Noctua OC Edition; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
Ta redukce se sata napájením fungovat samozřejmě bude, ale spíš bych koupil fan splitter (něco jako tenhle https://www.aliexpress.com/item/32840829421.html který mám já a funguje dobře, zkus najít něco podobného v cz ešopech), nevýhoda je, že je budeš regulovat všechny najednou.
Ona ta deska je teda strašný lowend a jen jeden sysfan je teda hodně málo
ABBC3_SPOILER_SHOW
PC AMD RYZEN R5 3600 @4.4 GHz + SCYTHE Ninja 5 | MSI X570 UNIFY | PATRIOT Viper 4 2x8GB @3200 MHz | MSI GTX 1070 8G Gaming Z | SAMSUNG 850 EVO 500GB a 970 EVO PLUS 1TB | WD Blue 2TB | EVGA Supernova G3 550W | PIONEER BDR-207EBK | BEQUIET Dark Base 900 Pro + 6x BEQUIET Silent Wings 3 Příslušenství MSI OPTIX MAG24C | A4Tech Bloody A8 | Dell KB522 | AudioTechnica ATH-AVC500
Skeleton píše:Ta redukce se sata napájením fungovat samozřejmě bude, ale spíš bych koupil fan splitter (něco jako tenhle https://www.aliexpress.com/item/32840829421.html který mám já a funguje dobře, zkus najít něco podobného v cz ešopech), nevýhoda je, že je budeš regulovat všechny najednou.
Ona ta deska je teda strašný lowend a jen jeden sysfan je teda hodně málo
V čem je to lepší než ten s napájením SATA? Přijde mi, že když to bude mít svoje napájení přímo ze zdroje, bude to zákonitě lepší (samozřejmě za předpokladu srovnatelné kvality materiálu, provedení atp.).
I believe in winners and loosers and in freedom to fail
Zdravím, skládal jsem si pc, a pořídil jsem 3 větráky ARCTIC P12 PWM. Mám je zapojené do sebe, aby se pak dali zapojit jedním 3-pin konektrorem do JRAINBOW2 na základní desce. Všechny větráky běží, ale RGB funguje jen u dvou z nich, ale barva se dá...
Poslední příspěvek
Není možné, že ten jeden výstup JRAINBOW neutáhne všechny ventilátory? Ty konektory jsou na MB dva. Jeden je v rožku vpravo nahoře a druhý je úplně dole, mírně vlevo od středu. Zkus ty RGB konektory rozhodit. Jeden zapojit dolů na MB a ostatní dva...