Upgrade PC
Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Upgrade PC
Ahoj,
po pár letech jsem se rozhodl upgradovat svůj pc.
Procesor Xeon E3-1231 v3
B85-G43
16gb ram
GTX 1070 8GB
Zelman Z11plus
Seasonic M12 620w
ssd 256 system
2 a 3tb data hdd
Aktuálně si budu kupovat monitor QHD 144hz a hraní nových her na tomto pc již dle mého nebude dostačující.
Vyměnit musím tedy cpu,mb,ram
Jaká smysluplná výměna má smysl? Vlezu se do 10K, abych si polepšil a plynule hrál ve 2K rozlišení?
Jak vidno z mé sestavy a jejího stáří, raději si teĎ připlatím a pak budu hrát další čtyři roky. Než kupovat něco, co za dva roky budu muset opět upgradovat.
Díky za tipy
po pár letech jsem se rozhodl upgradovat svůj pc.
Procesor Xeon E3-1231 v3
B85-G43
16gb ram
GTX 1070 8GB
Zelman Z11plus
Seasonic M12 620w
ssd 256 system
2 a 3tb data hdd
Aktuálně si budu kupovat monitor QHD 144hz a hraní nových her na tomto pc již dle mého nebude dostačující.
Vyměnit musím tedy cpu,mb,ram
Jaká smysluplná výměna má smysl? Vlezu se do 10K, abych si polepšil a plynule hrál ve 2K rozlišení?
Jak vidno z mé sestavy a jejího stáří, raději si teĎ připlatím a pak budu hrát další čtyři roky. Než kupovat něco, co za dva roky budu muset opět upgradovat.
Díky za tipy
Re: Upgrade PC
OK díky.
Mám dva doplňující dotazy:
Alternativa od Intelu?
Pokud zvýšim budget na 15K, získám o třetinu vyšší výkon?
Mám dva doplňující dotazy:
Alternativa od Intelu?
Pokud zvýšim budget na 15K, získám o třetinu vyšší výkon?
Proc se ptas na to jestli budes hrat plynule ve 2K rozliseni, kdyz chces kupovat QHD monitor ?
Ve 2K (FHD) problem nebude, v QHD muze byt problem s nekterymi hrami kvuli slabe grafice.
Intel neni alternativa - drazsi, slabsi, stovky bezpecnostnich chyb, zapomen ze existuje.
Lepsi vykon ziskas jen tim ze upgradujes i grafickou kartu, na to ale neni budget. Ryzen 3600
je vykonny naprosto dostatecne.
Ve 2K (FHD) problem nebude, v QHD muze byt problem s nekterymi hrami kvuli slabe grafice.
Intel neni alternativa - drazsi, slabsi, stovky bezpecnostnich chyb, zapomen ze existuje.
Lepsi vykon ziskas jen tim ze upgradujes i grafickou kartu, na to ale neni budget. Ryzen 3600
je vykonny naprosto dostatecne.
OK, chyba v jednotkách z my strany. Myšleno QHD, ve fhd nemám problém ani teď. Dík za opravu.
Aktualne nema nic lepsi pomer cena/vykon nez Ryzen 3600.
Muzes mit Ryzen 3700x, je ale o dost drazsi a nodpovida to rozdilu ve vykonu.
Muzes mit Ryzen 3700x, je ale o dost drazsi a nodpovida to rozdilu ve vykonu.
Na 3700x jsem si prave myslel.
Grafiku budu řešit po prodeji aktuálních komponent. Dík
Grafiku budu řešit po prodeji aktuálních komponent. Dík
Ak to mas len na hry tak 3700x je zbytocna.
Ryzen 7 3700X, MSI B450 Gaming Pro Carbon AC, BeQuiet! Dark Rock 4, 64GB Patriot Viper Steel DDR4 3600Mhz, Sapphire Pulse Radeon RX 5700 8GB, Samsung 970 Evo 500GB NVMe, 2 x Crucial MX500 1 TB SATA, Seasonic Focus GX 650W, Fractal Define S, 4 x BeQuiet! Pure Wings 2 140mm, 27" Samsung S27R750 VA 144Hz, Logitech G Pro Wireless, Logitech G213, HyperX Cloud Flight
- Michael850
- Elite Level 11.5

Za pár let ale nemusí, navíc ještě nějaké to FPS to i tak přidá, hry už teď trochu umí i 8 jader. Že to tak nevyužiješ teď, neznamená, že to nemusíš využít ani třeba zítra - stejně tak jak se minule začli najednou využívat tato 6jádra, přitom celou dobu předtím vždy s přehledem stačilo 4jádro.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek