Určitě vem paměti s vyšší frekvencí, 3600 MHz, nejlépe 4000+, intely to umí netřeba se bát. 250 GB je už dneska málo, to je windows, běžné programy a 2 hry. určitě vem radši 500 GB od samsungu. Ušetřit můžeš klidně na bedně, do Define C/S se to v pohodě vleze a stojí půlku.
Vliv určitě je a má to smysl, jsou hry kde to má vliv samozřejmě menší, ale 4000+MHz vs těch tvojich 2666 může udělat někde i desítky fps.
Ted si zvyklý to dávat na HDD, ale hraješ nové hry? Mnoho nových her je "nehratelných" pokud nejsou na SSD, bud kvůli dlouhým načítacím obrazovkám nebo třeba pomalejšímu načítání textur atd. a na tech 250 GB jich moc nedáš, ale tak dokoupit můžeš dycky, jenom ten cenový rozdíl už není takový, abys to tam nehodil rovnou. V běžném použití rychlost nvme oproti klasickému ssd asi moc nepoznáš, rozdíl v řádu max vteřin v načítání windows nebo her, poznal bys to až při náročnějších operacích.
Ten na Alze (jakožto doručení zítra, takže pro mě plus) nemají. Tak jsem musel pohoršit na Evgu. Ale jinak bych taky šáhnul po něm
Ty svazovací h*vna mám na kabely zezadu stolu. Už mě tam pěkně deprimují, a bindrama to mám teď ale musím vždy přešťípnout a dávat nové
2x Be Quiet protože Airflow a kabely mám, ale GK má 1x HDMI - zaplněno, 1x DVI - přechodka na HDMI - zaplněno a DP které dokupuji. A ta hmota, protože hluk.
Děkuji za pomoc
Přílohy
CPU - Intel Core i7-9700K + Noctua NH-D14 MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G PSU - EVGA 650 GQ Power Supply CASE - Fractal Design Define C TG
od roku 2019 používám PC Barbone od TS Bohemky a myslím si, že je čas na upgrade. Rád bych hrál budoucí hry, jako je KCD 2, na vysokou (ideálně ultra) kvalitu. Chtěl bych upgradovat pouze to nejnutnější, ale nejsem si jistý, co...
Poslední příspěvek
Procesor, grafika, zdroj. Předpokládám, že monitor je FullHD. Taky by stál za úvahu další SSD disk, hry jsou pořád větší. A v té skříni jsou doufám doplněné ještě další ventilátory, ten jeden z výroby to nemůže stíhat odvětrávat.
Ahoj,
jdu s prosbou o radu, nějaký ten pátek už vůbec nesleduji co se děje ohledně HW.
Moje stávající sestava:
MSI B450-A PRO
AMD Ryzen 5 5600X
Corsair 16GB DDR4 3000MHz CL15
AMD RX6700XT
Zdroj 750W
Stroj slouží převážně na hraní BF2042 a teď nově...
Poslední příspěvek
Koupil jsem tedy RX 9070 XT.
Nyní potřebuju vyřešit CPU+MB+RAM, jelikož stávající Ryzen 5600X je prostě pro BF6 slabý a i novou grafiku brzdí. V náročnějších mapách nebo modech jsem rád, když se vůbec držím na 70FPS, občas to dropuje i níž a je to...
Ahoj,
chtěl bych poprosit o kontrolu PC sestavy, kterou plánuji pořídit. Cílem je především hraní her(1440p) a občasná práce, rozpočet je přibližně 50000,-. Budu rád za jakékoli rady nebo připomínky, ať už k výběru komponent zda všechno funguje...
Poslední příspěvek
Tak jsem se díval na stránky výrobce a skutečně tam deklaruje PCIe 5.0 na grafickém slotu. Ale i na Alze to mají trochu chaotické. Někdy uvádějí 4.0 a u jiné zase 5.0, přitom je tam stejný čipset. Koukl jsem na specifikace čipsetů:
B650 - PCIe 4.0...