Bola to otázka na názor. V prípade že názory by boli KLADNE tak by som chcel aj nejaké odporúčania. Možno by si mohol začať myslieťX píše:Enrik píše:Chcel by som sa opýtať či sa oplatí kupovať chladiacu podložku pod notebook. Poprípade môžete aj odporúčiť dosky.
Otázka na chladiacu podložku pod notebook.
Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Re: Otázka na chladiacu podložku pod notebook.
Používám podložku už několik let. Mám jí teda zaplou jenom když je notebook v zátěži, jinak slouží spíš jako podstavec. Nevím jestli to má význam nebo ne. Jako určitě pár stupňů ti to dolu dá, ale zase jsem právě četl, že je to ještě horší. Je to jako když proti tobě fouká fakt silnej vítr a ty se nemůžeš nadechnout, takový efekt to prý má na notebook, ale nevím co je na tom pravdy.
A čo HDD? A akú podložku používaš? Pre pána X: Len sa pýtam,stále sa rozhodujem ANI TOTO NEZNAMENA ŽE SI JU KUPUJEM
Mám něco takovýho https://www.datart.cz/Podlozka-pod-note ... gKR7PD_BwE ale asi starší model, který už nemůžu najít. Jinak nemám HDD, ale SSD a teploty kolem 35 stupňů a mám za to že SSD zase na ty teploty tak netrpí.
Enrik: hlavně kdo myslí, tak se snaží vyhnout notebookům, protože co se musí vměstnat do menšího prostoru, tak bude vždy dražší (oproti PC), většinou méně výkonné a dříve to odejde do šrotu, právě kvůli teplotám, přenášení. Takže pokud je někdo mobilní a neobejde se bez notebooku, proč ne, ale doma by měl mít klasické PC a netrápit zbytečně notebook. Na cestě to už musí vydržet. Já na cestě dávám přednost tabletu (2v1), velkému (11.6") a relativně výkonnému (Win 8.1, Intel i-5, 8 GB RAM, 256 GB SSD). Ale znám bohužel ze svého okolí dost lidí, co jedou kompletně na notebooku. A to je podle mě velká chyba ...
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek