Dobrý den,
Chtěl bych si sestavit herní sestavu vyloženě na hraní her limit je 25 000 kč +- pár stovek přes zatím nevím jestli ji stavit na haswellu případně na skylate, takže Vás poprosím o posouzení obou sestav jsem jednoduše nerozhodnutý.
Super toto se mi líbí netušil jsem, že se to dá natěsnat i na skylatu jen bych se chtěl zeptat když vemu to ssd od intelu je tam sata kabel, aby to případně technik v czc neřešil a druhý dotaz je na zdroj zmákne gtx 970 bez obtíží a poslední deska je kvalitní? btw ty ram jsem přehlídnul..
U toho ssd sice sata kabel není, ale v dnešní době standardně bývají 2 sata kabely k desce, což ti stačí, když nemáš mechaniku. Deska není špatná má sice nejnižší chipset H110, který má třeba o trochu méně usb 3.0, Sata 6 Gb/s konektrorů a podobné věci, ale pochybuju by si věci navíc využil. 500 W zdroj na tu sestavu bohatě stačí.
Osobně bych počkal na novou generaci, která vyjde pokud se nepletu 27. května. Sice to bude GTX 1080 za 20K, ale mohla by trochu pohnout s cenami. Jinak někdy v červnu má vyjít GTX 1070 za nějakých 12K a GTX 970 půjde dolů.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Souhlas s Michael850, 10. června vychází 1070 GTX za cca 11k, výkonem(na papíře) úplně někde jinde než 970 GTX. Trošku bych si připlatil nebo ušetřil někde jinde - třeba OS legálně se dá pořídit o dost levněji a pokud nebudou nějaké problémy s komponenty je to herní stroj na 5 let full HD ultra setting paření.( časem možno přikoupit RAM nebo druhou grafarnu do SLI )
po dlouhé době se snažím sestavit svůj nový PC, který bude primárně sloužit na hraní her. Žádný extrém, pár hodin týdně, když bude čas. Monitor mám pouze FHD, takže i na toto bych primárně sestavu chtěl směřovat. V budoucnu bych...
Poslední příspěvek
12 vs 7 let záruky nabízené výrobcem - důvody a provozní vlastnosti/spolehlivost ať si každý domyslí sám... ;)
Přemýšlím nad koupí herního pc pro mou snoubenku. Hry na mém pc ji docela chytly tak bych ji chtěl udělat radost a něco ji koupit jako překvápko. Jelikož se v tom dokonale nevyznám a nerad bych koupil nějaký...
Poslední příspěvek
@@zivan, dragonX
Budget 15k je slabý, takže stejně vypadají i návrhy. Přestože v R7 8700G je nejvýkonější současná integrovaná grafika.
Na slabém R5 4600G běží ETS2 na 45pps s grafickými efekty, pro příklad.
obracím se na vás s žádostí o pomoc s výběrem nové sestavy. Moje staré PC z roku 2020 mi teď po výměně zdroje běželo den a pak úplně přestalo reagovat. Ve skříni byl navíc kondenzát z elektronické cigarety, takže si nejsem jistý, jestli má...
Ahoj, mohl bych poprosit a zkontrolování této sestavy? jestli jsou všechny komponenty kompatibilní atd. případně co bych měl vyměnit. Jako gpu koupím RTX 5090, až bude někde skladem. ( vím, že do bedny dám jen jeden ventilátor (ostatní pozice jsou...