vzdálené ovládání pc, wake on lan Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

Marwvek
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 669
Registrován: 09 srpen 2009
Bydliště: Tachov
Pohlaví: Muž

vzdálené ovládání pc, wake on lan  Vyřešeno

Příspěvekod Marwvek » 12 úno 2011 22:20

Dobry den potrebuji zapnout zapnutí pc na dálku pres jiný pc (wake on lan) zakladni deska p5q ws podporuje wol. mam pc napojený na o2 modem huawei echolife hg520i, druhy pc bude nekde na wifi a potrebuji probudit ten prvni ktery je na lanu, jak? zkousel jsem asi 2 programy ktere sem nasel na googlu a nefungovalo. jeste jestli mate zkusenosti z teamviewrem potreboval bych tam zprovoznit zvuk (pristup funguje video, plocha vse ale zvuk se neprenasi)



Reklama
Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Příspěvky: 17209
Registrován: 22 květen 2007
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: vzdálené ovládání pc, wake on lan

Příspěvekod X » 12 úno 2011 23:44

Máš to povolené i v BIOSu? A veřejnou IP?
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky

Marwvek
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 669
Registrován: 09 srpen 2009
Bydliště: Tachov
Pohlaví: Muž

Re: vzdálené ovládání pc, wake on lan

Příspěvekod Marwvek » 14 úno 2011 23:38

jak poznam verejnou ip, kde se to povoluje v biosu, vsichni rikaji ze to tam je a ja sem to tam nenasel a to ani na notebooku kde je take wol ready. ma pc to mam nastaveny v spravci zarizeni

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Příspěvky: 17209
Registrován: 22 květen 2007
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: vzdálené ovládání pc, wake on lan

Příspěvekod X » 15 úno 2011 00:51

To záleží co máš za BIOS, já to mám na ASUS desce pod položkou ACPI. Informuj se u svého providera, co máš vlastně za připojení, když to nevíš.
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky

Marwvek
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 669
Registrován: 09 srpen 2009
Bydliště: Tachov
Pohlaví: Muž

Re: vzdálené ovládání pc, wake on lan

Příspěvekod Marwvek » 19 úno 2011 17:23

tak na v biosu mam acpi 2.0 support nastaven na enabled
a acpi acpi support take na enabled

--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Úno 2011 20:00) ---

jo a ip je asi verejna protoze za pevnou neplatime

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Příspěvky: 17209
Registrován: 22 květen 2007
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: vzdálené ovládání pc, wake on lan

Příspěvekod X » 19 úno 2011 22:42

Co má co dělat veřejná IP se statickou IP?
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky

Marwvek
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 669
Registrován: 09 srpen 2009
Bydliště: Tachov
Pohlaví: Muž

Re: vzdálené ovládání pc, wake on lan

Příspěvekod Marwvek » 20 úno 2011 12:55

nevim ale vite nekdo jak to zprovoznit?

Uživatelský avatar
X
Tvůrce článků
Příspěvky: 17209
Registrován: 22 květen 2007
Bydliště: ČR: Vysočina: Havlíčkův Brod
Pohlaví: Muž

Re: vzdálené ovládání pc, wake on lan

Příspěvekod X » 20 úno 2011 15:53

Jestli nemáš veřejnou IP, tak na to zapomeň.
KATEGORIE:​SYSTÉM​NET​DATA​EMULACE​HRY​VIDEO​AUDIO​GRAFIKA​TEXT‌​‌​ ‌​‌​APP‌‌‌‌​Brigády‌​Filmy‌​Firefox​​●‌​FormátHlavolam‌​●‌​Hra‌​●‌​Hry‌​​Ikony‌​Klipy‌​Knihy‌​●‌​KomixyKoš‌​Melodrama‌​NákupyOdkazy‌​OS‌​Plné hry‌​●‌​RubikSam CoupéSoftware‌​●‌​Šedá zónaTV‌​‌​TV‌​Úložiště‌​VideoNovinky‌​Zajímavosti‌​Znaky

matej.chuck
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 20 únor 2011
Pohlaví: Muž

Re: vzdálené ovládání pc, wake on lan

Příspěvekod matej.chuck » 20 úno 2011 19:43

Jestli jsem ho správně pochopil, tak oba PC má v lokální síti (jedno pc připojené kabelem k modemu, druhé přes wifi na ten samý modem), takže veřejnou ip nepotřebuje.

Já mám ale lepší záležitost... Zapnutí mi funguje pouze u vypnutého PC, když je v řežimu spánku, tak se pomocí wake on lan neprobudí... Nevíte někdo co s tím?

Marwvek
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 669
Registrován: 09 srpen 2009
Bydliště: Tachov
Pohlaví: Muž

Re: vzdálené ovládání pc, wake on lan

Příspěvekod Marwvek » 20 úno 2011 21:32

no rad bych to zprovoznil na dalku, ne lokalne ten pc co chci probudit tak je na modemu pres kabel, a pc kterym to budu probouzet je (trebo o 60km dal) na wifi nebo na kabelu, ne na lokalce

matej.chuck
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 20 únor 2011
Pohlaví: Muž

Re: vzdálené ovládání pc, wake on lan

Příspěvekod matej.chuck » 20 úno 2011 22:52

No ale to jsi nespecifikoval... Tak opravdu jestli nemáš veřejnou ip, tak máš peška...

Marwvek
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 669
Registrován: 09 srpen 2009
Bydliště: Tachov
Pohlaví: Muž

Re: vzdálené ovládání pc, wake on lan

Příspěvekod Marwvek » 21 úno 2011 20:57

a to jinak nejde? nebo udelat pres servo na wifi moturek ktery zmackne na tlacitko :-D?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zjištění (ne)veřejné IP adresy a Wake-on-Lan na TeamVieweru
    od kajicek94 » 25 úno 2016 12:30 » v Vše ostatní (inet)
    1
    239
    od ITCrowd
    25 úno 2016 19:37
  • vzdálené scanování
    od pajacz17 » 29 říj 2015 11:57 » v Administrace sítě
    3
    269
    od pajacz17
    29 říj 2015 16:27
  • vzdálené pripojení NAS pomocí průzkumníka
    od jeymont » 20 zář 2015 13:41 » v Administrace sítě
    6
    205
    od jeymont
    20 zář 2015 14:38
  • Nejde se připojit ke vzdálené ploše
    od jerabina » 10 zář 2015 07:10 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    108
    od jerabina
    10 zář 2015 16:43
  • Problém s rozlišením u vzdálené plochy ( TeamViewer 11 )
    od Lukin88 » 16 črc 2016 21:16 » v Problémy s hardwarem
    0
    72
    od Lukin88
    16 črc 2016 21:16

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů