Zabránění čtení ze složek/souborů

...

Moderátor: Mods_senior

miras
Tvůrce článků

Příspěvek od miras »

@ johny: Nezkoušel sem to, vždycky formátuju disk do NTFS, převod sem ještě neprováděl. Ale když to píšou, nejspíš na tom něco bude :smile:

Poznámka pod čarou: Když chceš reagovat na příspěvek jako celek, je vhodnější používat nějakej odkaz typu @miras, 2miras, 4miras, Pro mirase, apod. Citování celejch příspěvků téma znepřehledňuje a zbytečně natahuje. Citace je vhodný používat jen když chceš reagovat na konkrétní část přísěvku a ocituješ jí.
djinn
nováček

Příspěvek od djinn »

Tak to asi sám nezvládnu.
Převedl jsem disk do NTFS, ale složky mi zaheslovat nejdou. Může to být tím, že mám práva administrátora? U omezéného uživatele to totiž funguje.
mikel
Level 5
Level 5

Příspěvek od mikel »

Tak tohle jsem ještě nikdy neslyšel. Jestliže má administrátor omezené práva a guest větší práva než admin, tak je to hodně špatné. Jestli to způsobil Convert, tak to je o důvod víc ho nepoužívat.
Teď by ti zřejmě pomohl jedině reinstal, protože bůhví, co ještě máš úplně rozhozené.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
djinn
nováček

Příspěvek od djinn »

To jsi mě asi špatně pochopil. Potřebuju, aby do složky mohl jenom administrátor, a ne jiný uživatel. Ale pokud se přihlásim jako administrátor, tak to ale nejde zaškrtnout.
Rimmer
Level 4
Level 4

Příspěvek od Rimmer »

To se mi nezdá, jsi ve správným okně?
VLASTNOSTI složky >> Zabezpečení?? Tam máš v horní části vypsané uživatele, tlačítkem Přidat/Odebrat upravuješ lidi, pro které chceš složku nastavit. Vespod můžeš Povolit/Odepřít. Takže jednoduše, pokud nechceš, aby USER1 mohl do složky, přidej ho do seznamu a odklikej mu Odepřít...
Rimms
djinn
nováček

Příspěvek od djinn »

Ve správném okně jsem. To vím jistě.
Mam lae Win XP Home a ty popisuješ postup v Profesionálech :?
Postupoval jsem podle návodu na http://jnp.zive.cz/?q=node/488.
Tak a teď znava k problému. Pokuď se přihlásim jako administrátor, tak mam políčko Soukromá složky šedivé a nejde zaškrtnout. Nicméně pod uživatelem s omezenýmy právy je normálně bílé a zaškrtnout jde (ne, že bych chtěl zabránit administrátorovi přístup do složek, ale to je jedno).

mod. by mikel: odstraněn 1 ze 2 duplicitních příspěvků
mikel
Level 5
Level 5

Příspěvek od mikel »

Tak detailní popis, jak nastavit úrovně zabezpečení složek máš tady.
Podle tohoto návodu si můžeš nastavit složky, jak budeš chtít.
Znáte pravidla?
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
djinn
nováček

Příspěvek od djinn »

mikel píše:Tak detailní popis, jak nastavit úrovně zabezpečení složek máš tady..

Podle doho, co jsem se dočetl, tak potřebuju uroveň 1, ale potíž je v tom, že mám administrátorská práva a podle toho, co Microsoft píše, tak k těm složkám nemá administrátor přístup.
Jde to nějak obejít?
mikel
Level 5
Level 5

Příspěvek od mikel »

Prostě nastav složky na úroveň 2, kam má přístup i administrátor. To je nejjednodušší řešení.
Nechápu důvod, proč chceš nastavovat 1. úroveň a pak ještě hledat způsob, jak ji obejít.
Znáte pravidla?
djinn
nováček

Příspěvek od djinn »

Ale já nechci, aby tam měl přístup I administrátor. Potřebuju, aby tam mohl JENOM administrátor.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Velikost souboru a složek na disku
    od L.L » » v Vše ostatní (sw)
    5 Odpovědi
    5614 Zobrazení
    Poslední příspěvek od L.L
  • Blokování stahovaných souborů
    od Riviera kid » » v Windows 11, 10, 8...
    10 Odpovědi
    6766 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Riviera kid

Zpět na „Vše ostatní (sw)“