1) Myslel jsi New v menu a já myslel, že mluvíš o příkazu BASIC.
2) na těch stránkách není žádný DOS, pouze emulátor.
3) SamBasic a ještě rozšířenější a dopilovanější MasterBasic je opravdu jeden z nejskvělejších BASIC jazyků (ani na PC není lepší, o MS paskvilech nemluvě), s použitím dodatečných pamětových modulů (ve fyzickém světě jsem měl 1 MB modul a dle mého analyzovali stavbu a zapojení + periférie SamBus s externím časovačem * v emulátoru můžeš zapnout maximum: 4 x 1M) a pomocí i RamDisků máš tak 4.5 MB paměti.
4) V tomto vláknu jsem dával nějaké tipy, odkazy ... projdi si ho pozorně a pročti ... takže stačí stáhnout můj operační systém na SamCoupé
Explosion (ve skutečnosti spíš něco jako Total Commander), udělat si kopii diskety (stačí zkopnout ve Win) a na jedné disketě smazat vše kromě souboru:
MDB1-1.sys a máš disketu s DOS, a to rovnou nejvyšší verze MasterDOSu (je integrován s pokročilejším MasterBasicem) - MasterDOS je zase pokrošilejší verze SamDOSu ... nebo stačí na plné disketě s mým
Explosionem dát
boot1 (vypsat a enter), tím se zastaví vše kromě nabootování (pouze
boot (=F9) spustí i soubor auto, pokud je na disketě a vykoná v tomto Basic souboru příkazy).
5) A jak poznáš, že nemáš nabootováno (natáhnut operační systém)? Napiš
dir (enter) nebo
dir1 (enter) a Sam vyhodí chybu.
6) Nezapomeň, jak jsem psal, že poprvé nepůjde
save z menu (asi chybka v SimCoupe 1.0), ale musíš ho zadat jako příkaz:
save "název" (enter)! Podruhé funguje i z menu.
7) Už sis stáhl manuály k SamCoupé, SamBasicu, SamDOSu, MasterBasicu, MasterDOSu?
Soubor SAD je právě disketa.