Nový internet- problém s rozdílem v rychlosti
Moderátor: Mods_senior
Nový internet- problém s rozdílem v rychlosti
Dobrý den,
minulý týden jsme zřizovali nový internet a vše jelo jak má, nicméně nyní mi rychlost připojení začala znatelně klesat. Já mám stolní PC připojené kabelem na router hned vedle. Zkusil jsem test rychlosti na ntb o patro níže. Stolní PC mi ukazoval hodnotu stahování 2,8 a nahrávání 0,3, kdežto notebook o patro níže mi ve stejný čas ukazoval hodnoty 14 a 5. Jak byste problém řešili?
minulý týden jsme zřizovali nový internet a vše jelo jak má, nicméně nyní mi rychlost připojení začala znatelně klesat. Já mám stolní PC připojené kabelem na router hned vedle. Zkusil jsem test rychlosti na ntb o patro níže. Stolní PC mi ukazoval hodnotu stahování 2,8 a nahrávání 0,3, kdežto notebook o patro níže mi ve stejný čas ukazoval hodnoty 14 a 5. Jak byste problém řešili?
Re: Nový internet- problém s rozdílem v rychlosti
Jakože notebook je přes Wifi rychlejší, než PC přes kabel? Nestahovalo ti zrovna to PC během testu rychlosti nějakou aktualizaci, nebo tak něco? A jakou máš rychlost dle tarifu?
-
Uziv00
Spíše tam nemá kabel cat5e, popřípadě ten kabel je vadný.
Ahoj!
Žádné stahování ani aktualizace neprobíhala. Cat 5e mám, jak jsem psal, při zapojení nového internetu mi to jelo nádherně.
Měli bychom mít 100 megabit.
Edit: Zkusil jsem restart routeru a při prvním měření hodnoty po kabelu 5.76 a 8.27, při druhém 4.7 a 6.62 a při třetím 2.65 a 6.84.
Žádné stahování ani aktualizace neprobíhala. Cat 5e mám, jak jsem psal, při zapojení nového internetu mi to jelo nádherně.
Měli bychom mít 100 megabit.
Edit: Zkusil jsem restart routeru a při prvním měření hodnoty po kabelu 5.76 a 8.27, při druhém 4.7 a 6.62 a při třetím 2.65 a 6.84.
-
Uziv00
Klikni na ikonu sítě / připojeno. V okně co se otevře vyber Stav. Dole klikni na "Zobrazit vaše vlastnosti sítě". Zkontroluj položku Rychlost spojení. Měl bys tam mít 1000/1000 (Mbps).
Předtím jsme měli internet od O2 a s tím i router, nicméně nám router od O2 vyměnili na hAP lite. Ten je propojený kabelem se ZyXEL Prestige 600 series a ten kabelem s PC
-
Uziv00
Nezbývá, než na zkoušku zapojit přímo do toho mikrotiku.
Dobrý den,ITCrowd píše:Nezbývá, než na zkoušku zapojit přímo do toho mikrotiku.
tak jsem zkusil natáhnout kabel z mikrotiku do PC u mě.
Toto jsou výsledky 3 měření:
71.7 9.40
67.5 9.51
43.4 9.30
Edit: poté jsem PC připojil opět zpátky do routeru vedle a test ukazuje následující hodnoty: 46.8 0.46
-
Uziv00
Problém je nalezen. Vyhoď ten zyxel a máš po problému.
Zyxel mám kvůli pokrytí zbytku domu. Pomohlo by, kdybych router vyměnil za novější?ITCrowd píše:Problém je nalezen. Vyhoď ten zyxel a máš po problému.
Případně mě ještě napadlo, že by mohl být špatný kabel ve zdi, kterým jsou routery spojené.
Naposledy upravil(a) danag dne 24 kvě 2020 11:46, celkem upraveno 1 x.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek